Forum, Afinsa y Arte y Naturaleza

ADICAE reuneix als afectats de Fòrum-Afinsa i Arte y Naturaleza a Tarragona per tal d’explicar la situación i obrir noves víes d’acció complementàries a les judicials

By 13 de julio de 2007noviembre 12th, 2020No Comments

El passat dissabte 7 de juliol es va celebrar a Madrid una reunió de la Coordinadora Estatal d’afectats de Fòrum-Afinsa i Arte y Naturaleza amb l’objectiu de posar en comú la tasca realitzada pels comitès autonòmics fins al moment. Com a conclusió es desprèn la força dels afectats de la plataforma d’ADICAE per seguir lluitant perquè el cas es resolgui el més favorable possible i que no resti silenciada la veu dels afectats.

Es considera oportú seguir amb les accions preses fins al moment i reivindicar un Fons de Compensació de Pèrdues per a tots els afectats, petició per la qual seguirem lluitant. En conseqüència, si en qualsevol moment del procediment es produís una solució que la majoria dels afectats de la Plataforma considerés democràticament satisfactòria, ADICAE renunciaria a la reclamació, en haver-se vist satisfetes les reivindicacions dels afectats.

En l’actualitat i com a proposta unitària s’està remetent als grups polítics, Institucions Públiques i personalitats diverses material informatiu sobre la situació actual i les idees bàsiques a sol·licitar. Dins d’aquest pla d’acció s’ha iniciat una campanya d’enviament de cartes i visites a institucions, responsables públics, diputats nacionals i provincials. A més a més, es posa en marxa una recollida de signatures de suport a la creació d’un Fons de Compensació de Pèrdues.

En l’actualitat els procediments de Fòrum i Afinsa per via penal es troba en fase de diligències prèvies en fase d’instrucció, han comparegut diferents imputats i es segueix amb la investigació. Pel que fa al procediment concursal s’està resolvent les impugnacions realitzades a l’informe i a la llista creditors. ADICAE ha presentat igualment el procediment de Responsabilitat Patrimonial.

En el cas d’Arte y Naturaleza ADICAE ha presentat una querella i s’ha donat trasllat del informe concursal a la via penal. Els procediments judicials estan en marxa però els afectats volen reactivar el cas amb accions paral·leles a fi d’aconseguir el màxim possible.

En aquest de moment de màxima efervescència de la plataforma d’afectats d’ADICAE altres plataformes que operaven fins al moment han quedat desmantellades, o han deixat la resolució del frau únicament en les vies judicials. ADICAE en canvi des de l’experiència continua lluitant pel greu problema que afecta a 400.000 consumidors a nivell estatal.

És ara més que mai que cal seguir amb la lluita iniciada, és per aquest motiu que es convoca a la província de Tarragona una assamblea de caràcter informatiu per tal de fer créixer la força.