Forum, Afinsa y Arte y Naturaleza

ADICAE aconsegueix que els afectats de Forum no estiguin obligats a pagar amb l’ICO amb les quantitas que rebran

By 23 de enero de 2009enero 28th, 2021No Comments

L’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (www.adicae.net) intensificarà l’activitat del Comitè de Seguiment (format per afectats i tècnics de l’Associació) per a la liquidació de Forum que la Plataforma d’AICEC-ADICAE d’afectats pel frau filatèlic va designar el passat Octubre. Aquest Comitè de Seguiment va examinar el pla de liquidació de Forum i va traslladar al jutjat una sèrie de propostes en benefici dels afectats, aconseguint que fos estimada la pretensió d’ADICAE de que no es destinin els pagaments de la liquidació, de forma imperativa, a amortitzar els prèstecs ICO: l’Auto estableix que els pagaments es faran directament als afectats, i que aquests decidiran que fer amb aquests imports.

Entre altres variacions, el jutge ha resolt que les subastes s’anunciaran per edictes que es publicaran en el tauló d’anuncis del jutjat. En aquests sentit, els afectats de la Plataforma d’ADICAE, coordinats pel Comitè de Seguiment de la Liquidació, seguiran presencialment a tota Espanya l’evolució de les vendes i subastes que es cel·lebren per aconseguir la màxima transparència i benefici per tots els afectats, donat que en aquests moments la liquidació constitueix l’únic rescabalament segur (encara que insuficient) per les 460.000 famílies defraudades per Forum.

AICEC-ADICAE recorda als afectats que l’Administració Concursal començarà a remetre les cartes a cada creditor, on constara un model que haurà de ser omplert i retornat a l’Administració Concursal. El model serveix bàsicament com actualitzador de dades i sobretot perquè cada creditor determini el compte corrent on vol que l’ingressin els pagaments.

ADICAE continùa la tramitació de la demanda de Responsabilitat Patrimonial de l’Estat, acceptada pel Tribunal Suprem que, en cas de resolució favorable, otorgaria la recuperació total dels diners. Encara que, donada l’extrema lentitut dels procediments judicials, la Plataforma d’ADICAE d’Afectats per Forum, Afinsa i Arte i Naturaleza intensifica la mobilització per la consecució d’una solució política, justa i raonable, per les 460.000 famílies que van perdre els estalvis, que ADICAE ha traduit en el denominat Fons de Compensació de Pèrdues.

En el marc de la mobilització, els diferents Comitès Regionals d’Afectats en els que s’organitza la Plataforma s’estan reunint amb partits polítics, grups parlamentaris, senadors i diputats a nivell nacional i autonòmic i institucions diverses. La liquidació de Forum (a la que seguirà la d’Afinsa i més endavant la d’Arte y Naturaleza) demostra que s’han causat danys irreparables a mig milió de famílies, el que posa a la vegada de manifiest la necessitat d’una solució, que ADICAE desitjaria que sigui negociada, pacífica i ràpida, sense emplaçar a la judicialització del problema a centenars de milers de famílies.